Femmegineering frukostevent – Genus & teknik

Varmt välkomna att delta i Femmegineering´s första frukostevent ”Genus och teknik” som kommer äga rum den 1 december i Lund. Det kommer finnas frukost och möjlighet att mingla samt lyssna till talarna Una Tellhed, Docent i psykologi vid Lunds Universitet och Torgny Roxå, Docent i Pedagogisk utveckling inom teknikvetenskap vid LTH. De kommer bland annat tala om hur samhällets normer påverkar flickor och pojkars självbild i relation till teknik samt hur kulturen inom de tekniska utbildningarna påverkar urvalet av framtida ingenjörsstudenter.

 

Vänligen notera att detta event kommer att hållas på svenska.

 

VAD: Frukostevent med mingel och föreläsning

NÄR: 1 december 2021, 8.00 – 9.30

VAR: Hos Sigma Connectivity, Mobilvägen 10, Lund

HOST: Femmegineering

TALARE: Una Tellhed, Docent i psykologi och universitetslektor vid Institutionen för psykologi vid Lunds Universitet och Torgny Roxå, Docent i Pedagogisk utveckling inom teknikvetenskap vid LTH.

ANMÄLAN: Platserna är begränsade så vänligen anmäl er här: https://forms.gle/iGNiMD3hDaKcXVvx7

 

För dig som inte kan delta kommer även eventet att kunna livestreamas på Instagram via kontot: @femmegineering_ Följ oss där så missar du inte när det är dags!

Varmt välkommen!

 

OM FEMMEGINEERING:

Vi vill skapa en plats där kvinnliga förebilder inom teknik- och ingenjörsyrken lyfts fram och får dela med sig av sina erfarenheter till tjejer som vill eller som redan utbildar sig inom dessa yrken. Femmegineering vill också bidra till att höja statusen på att vara tjej i ett tekniskt program och stötta dem i deras val av utbildning.

Genom att bidra till en förhöjd status av de som läser på teknisk högskola vill vi få tjejer som läser på tekniska utbildningar att känna en större tillhörighet och bli mer positivt inställda till utbildningen och sin framtida karriär. Detta vill vi ska sprida sig ner till yngre tjejer som ska få höra fler positiva omdömen om de tekniska utbildningarna. Och på så sätt ska bidra till att fler tjejer söker till teknikutbildningar och på lång sikt därmed göra situationen mer jämställd.